Wandelen op Kreta: de mooiste plekjes

Wandelen op Kreta: de mooiste plekjes

Kreta is zeer geschikt voor een onvergetelijke wandelvakantie. Je kunt dit het beste niet in het hoogseizoen doen, dan is het er erg namelijk warm namelijk. Maar buiten het hoogseizoen kun je er heerlijk wandelen. Vooral de maanden maart, april, september en oktober zijn zeer geschikt voor een wandelvakantie op Kreta.

Wij hebben de mooiste locaties voor je verzameld en op een rijtje gezet. Laat je verrassen door de talloze mogelijkheden!

Wandelen bij het Meer van Kournas

Het Meer van Kournas is het enige meer van Kreta en slechts een kilometer breed. Rondom het meer liggen kleine strandjes van zand en steentjes. Je kunt er diverse ligbedden huren of een hapje eten bij een restaurant. De groene omgeving maakt het erg aantrekkelijk om hier te wandelen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om lekker te zonnen of een klein bootje te huren.

Bergwandelingen maken

Het middengedeelte op het eiland Kreta is zeer geschikt voor het maken van bergwandelingen. Vooral boven de Omalos hoogvlakte naar de top van de Gingilos zul je flink moeten klimmen en klauteren. Als je het geen probleem vindt om 2 kilometer te klimmen, ga er dan voor!

Maak een trektocht op Kreta

Een andere unieke wandelervaring kun je opdoen door middel van een trektocht. Vooral een afdaling door de Dodenvallei is een bijzondere belevenis die je niet snel zult vergeten. Af en toe kan het best een pittige bergtocht zijn, maar als je een beetje van uitdaging houdt is deze trektocht zeker goed te doen.

Als je graag iets wilt zien van de natuur en tegelijkertijd ontspannen bezig wilt zijn, dan is een wandelvakantie op Kreta zeker aan te raden. Je hebt in elk geval genoeg keuzemogelijkheden!

Have your say