Ook op Kreta op je hoede: tips voor een veilige vakantie

Ook op Kreta op je hoede: tips voor een veilige vakantie

Op toeristische vakantiebestemmingen is het vaak oppassen geblazen. Vooral in drukke (hoofd)steden moet je goed op je spullen letten. Natuurlijk geldt dit ook voor een heerlijke vakantie naar Kreta. Een veilige vakantie is immers vaak al een kleine stap naar een geslaagde vakantie!

Eiland
Omdat Kreta een eiland is, is het er relatief veilig. Er is bijvoorbeeld minder criminaliteit te vinden dan in grote, populaire steden omdat mensen niet gemakkelijk kunnen vluchten van een eiland. Dit merk je op het eiland zelf ook al gauw. Restaurants en caf├ęs laten hun terrassen bijvoorbeeld ’s nachts zonder slot buiten staan. Ook inwoners van Kreta, en dan met name op het platteland, gaan vaak de deur even uit zonder deze op slot te doen. Het vertrouwen is enorm groot op Kreta. Hier wordt helaas nog wel eens misbruik van gemaakt. Let daarom ook op Kreta op jezelf en op je spullen.

Diefstal
Natuurlijk komt er, net zoals op alle andere plekken van de wereld, op Kreta ook (kleine) criminaliteit voor. Overal waar toeristen zijn, zijn dieven en overvallers. Waar moet je bijvoorbeeld opletten? Op Kreta zijn meerdere huurauto’s het doelwit geworden dieven. Het gaat hierbij niet om de auto, maar om de spullen die in de huurauto liggen. Laat dus absoluut geen bagage in de huurauto liggen, van dieven merken al gauw op wanneer het een huurauto betreft. Wanneer je met een auto op doorreis bent, zorg er dan voor dat je je waardevolle spullen altijd meeneemt bij het verlaten van de auto. Kan dit niet, omdat je bijvoorbeeld naar een historische bezienswaardigheid gaat onderweg? Zorg dan dat de auto geparkeerd staat op een bewaakte parkeerplaats. Dit is wellicht iets duurder, maar alsnog goedkoper dan wanneer je al je spullen kwijt bent.

Have your say