Tips voor een veilige reis op Kreta

Tips voor een veilige reis op Kreta

Je vakantie naar Kreta is waarschijnlijk iets waar je al heel lang naar hebt uitgezien. Het is belangrijk dat je reis zo veilig mogelijk verloopt zodat je er optimaal plezier aan kunt beleven. Hoe zorg je er nu voor dat je reis naar Kreta zo aangenaam mogelijk wordt?

Sluit een goede reisverzekering af

Een vakantie naar Kreta gaat altijd samen met een goede reisverzekering. Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Het is raadzaam om medische kosten mee te verzekeren, net als extreme sporten. Dit is slim wanneer je bijvoorbeeld gaat duiken op Kreta.

Smeer je voldoende in met zonnebrand

Over gezondheidsrisico’s hoef je je op Kreta geen zorgen te maken, maar wel is het slim om voldoende zonnebrand mee te nemen. Zeker in de warme zomermaanden schijnt de zon op volle kracht waardoor de kans op verbranding in sterke mate aanwezig is. De schadelijke straling op Kreta is veel hoger dan in Nederland!

Bescherm jezelf tegen diefstal

Uiteraard is het slim om jezelf zoveel mogelijk te beschermen tegen diefstal. Zeker op plekken waar toeristen samenkomen, willen zakkenrollers nog weleens toeslaan. Zorg daarom dat je altijd de deur achter je sluit en je portemonnee en reispapieren bij hebt. Natuurlijk verzeker je ook je bagage mee op de reisverzekering.

Reserveer vooraf een huurauto

Een veilige vakantie realiseer je ook door het reserveren van een goede huurauto. Zorg dat je dit vooraf regelt zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het aanbod op Kreta is gigantisch dus moet je jezelf goed verdiepen in de voorwaarden van de diverse aanbieders. Kies daarom altijd voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in autoverhuur.

Kortom, allemaal handige tips die je kunnen helpen om een vakantie op Kreta zo prettig mogelijk te maken!

Have your say