Mooiste stranden van Kreta

Mooiste stranden van Kreta

Voor de echte zon, zee en strandliefhebbers is Kreta de ideale vakantiebestemming. Dit prachtige eiland heeft van alles te bieden: een wonderbaarlijke natuur, witte stranden met blauwe zeeën, heerlijk eten een een fantastische gastvrijheid. Wanneer je op zoek bent naar de meest perfecte stranden met idyllische baaien en witte stranden, ben je op Kreta aan het juiste adres. We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet.

Schone wateren
Het prachtige strand van Elafonisi is een absolute must om naar toe te gaan. Het strand is gelegen aan de zuidwestkust van Chania. Volgens bezoekers van diverse sites is dit het mooiste strand van Kreta. Met haar heldere, blauwe wateren en witte stranden is het de ideale plek voor avonturiers om te snorkelen. Het ziet er uit als een waar paradijs!

Het strand van Falassarna behoort tot een van de beste stranden van heel Europa. Waarom wordt al gauw duidelijk. Je ziet er werkelijk alles in het water, hoe diep je ook gaat. Daarom is ook hier snorkelen heel erg aan te raden. De stranden zijn goudkleurig en de zonsondergangen op Falassarna beach zijn adembenemend.

Goed bewaarde geheimen
Een van de best bewaarde geheimen van Kreta is het Fournoti strand. Deze plek is namelijk alleen te bereiken per boot en ligt ongeveer 57 kilometer vanaf Chania. Er is geen hagelwit strand te vinden, maar wel een prachtig blauwe zee aan een mooie plek met kiezels. Een bijzondere plek als deze vind je nergens anders op Kreta.

Een andere mooie plek is St. Paul Sandhills Dit strand is een uitgestrekte locatie met prachtige zandheuvels en mooie rotsachtige baaien. Het is een rustige plek en daarom erg populair bij vakantiegangers die optimaal willen genieten van een fijne rustige vakantie.

Have your say