Handige tips voor je vakantie naar Kreta

griekenland

Handige tips voor je vakantie naar Kreta

Op vakantie naar het zonnige Kreta is natuurlijk een droom van iedereen! Het is er vaak prachtig weer en er zijn volop plaatsen aanwezig waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee, strand en mooie mensen. Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen een aangename vakantie in Kreta te hebben.

Voorzie jezelf van alle basisbenodigdheden in het vliegtuig

Zorg altijd dat je wat handbagage meeneemt wanneer je het vliegtuig instapt. Zo heb je de nodige dingen bij de hand, mocht je koffer per abuis zoek raken. Een stelletje kleding is altijd fijn om bij je te hebben, evenals je toiletspullen. Zorg voor niet meer dan 10 kilo!

Maak jezelf verstaanbaar in Griekenland

Mocht je de Griekse taal nu niet spreken, dan is dat natuurlijk geen probleem, eerder juist een uitdaging. Er zijn namelijk volop boekjes te koop die je op een eenvoudige wijze helpen om de taal te leren spreken. Daarnaast zijn er ook online cursussen te volgen die je de basisbegrippen van de taal kunnen bij brengen.

Zorg ervoor dat je jezelf kunt identificeren

Zorg dat je altijd een identiteitsbewijs bij je hebt. Het zou heel vervelend zijn wanneer je op het vliegveld staat en je komt er achter dat je deze bent vergeten, of de geldigheidsduur zou verstreken zijn. Dan kun je jezelf de haren wel uit je hoofd trekken. Zorg daarom voor een geldig bewijs!

Toeren door Kreta

Wanneer je wilt autorijden in Griekenland, dan kun je het beste vooraf online een auto boeken. Dan hoef je niet lang te wachten wanneer het vliegtuig je in Kreta heeft gebracht. Met de auto kun je heerlijk over het eiland toeren en de omgeving een beetje verkennen. Dat is vooral heel leuk wanneer je met een aantal vrienden op vakantie bent!

Have your say