Fietsen op Kreta

Fietsen op Kreta

Hoewel Kreta bekend staat om haar perfecte wandelgebieden, is het eiland ook uitermate geschikt voor fietsliefhebbers. Het prachtige Kreta heeft een uitgestrekt gebied met bijzondere routes, adembenemende uitzichten en leuke tochten. Er zijn fietstours te boeken, maar je kunt ook een mountainbike huren en er zelf op uit gaan. Ontdek Kreta vanaf een sportieve kant!

Fietsen met een groep
Op Kreta zijn verschillende fietsbedrijven die diverse arrangementen aanbieden. ZO kun je een week fietsen, maar als je liever wat korter wilt fietsen kan dat ook. Wanneer je met een groep fietst, maak je ongeveer 40 tot 60 kilometer per dag. Dit is het perfecte aantal om sportief bezig te kunnen zijn, maar om ook nog wat van het eiland te kunnen zien. Voor de wat meer sportievere mens zijn er ook nog routes waarbij je tot wel 120 kilometer per dag komt. Kies zelf voor welk arrangement je gaat.

Mountainbiken op Kreta
Ook kun je er voor kiezen om zelf een mountainbike te huren en zelf Kreta te ontdekken. Zorg dan wel dat je een goede kaart of map bij je hebt met de diverse routes die je kunt fietsen. Één van de bekendste routes is rondom de Kokkini Hani trail. Daar zijn zowel veel hellingen als dalingen en het is goed om hier met een dergelijke kaart en de benodigde uitrustig op voorbereid te zijn. Op Kreta zijn er verschillende routes: van rustige dagroutes met prachtige uitzichten en genoeg pauzes tot mountainbiken op een meer extreem terrein tussen rotsen en heuvels. De extreme route is aan te raden om deze met een gids te boeken, omdat een gids exact weet waar je wel of niet kunt fietsen. Ook op een eiland als Kreta kun je namelijk gemakkelijk verdwalen. Boek vandaag nog een fietsvakantie op Kreta!

Have your say