Een indrukwekkende vakantie-ervaring op Kreta

Een indrukwekkende vakantie-ervaring op Kreta

Tijdens een vakantie naar Kreta kun je kennis maken met een grote hoeveelheid aan dorpjes en steden. Heraklion en Chania zijn misschien wel de belangrijkste steden van Kreta. Maar Kreta heeft meer te bieden. In het binnenland en aan de kust zijn namelijk verschillende dorpjes te vinden waar je prima een aantal dagen kunt doorbrengen. Laat je betoveren door de veelzijdigheid aan kleine stadjes in vakantieland Kreta.

Palaiochora

Palaiochora is een klein vissersdorpje en ligt ongeveer 75 kilometer bij Chania vandaan. Inmiddels is het dorpje ook een toeristische trekpleister geworden. Dit komt vooral ook door de hippies in de jaren 60 van de vorige eeuw. Het stadje is ook erg populair vanwege de mogelijkheid om er te kunnen surfen. Pebble Beach is een prima plek om uit te gaan. Je vindt daar ook verschillende eetgelegenheden.

Myrtos

Myrtos is vooral bekend geworden vanwege de witte authentieke huisjes. Het dorpje is erg klein en heeft maar 650 inwoners. Je hebt er een prachtig zandstrand. Ook is het mogelijk om een boottocht te maken naar het eiland Chrissi. De mensen in het dorpje zijn erg gastvrij en leven grotendeels van het toerisme op dit eiland. In het centrum van het stadje is een herdenkingsmonument te vinden voor 18 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Kalamafka

Ook Kalamafka is een klein dorpje. Het heeft nog minder inwoners dan Myrtos. Het dorpje ligt 450 meter boven het zeeniveau. In het dorpje kun je prachtige oude huizen vinden. Je kunt in dit dorpje de Kastelos heuvel beklimmen. Dit doe je door middel van een trap van 224 treden. Bovenop de heuvel is een kapel te vinden. Deze bevindt zich in een grot. Je hebt op deze plek een prachtig uitzicht over het dorpje en de omgeving.

Have your say