Duiken op Kreta

Duiken op Kreta

Kreta komt misschien niet als eerste bestemming in je op wanneer je denkt aan een duikvakantie. Toch zijn er verschillende plekjes te vinden op Kreta waar je kunt duiken. De onderwaterwereld bij Kreta is zeer gevarieerd. Zo kun je er prachtige tropische vissen tegenkomen tijdens het duiken.

Er zijn niet extreem veel duikplekjes te vinden op Kreta, maar dat heeft te maken met archeologische vondsten die onder water onderzocht moeten worden. Dat neemt niet weg dat er een aantal prachtige plaatsen zijn op Kreta waar je prima kunt duiken.

Diverse duikscholen in Agios Nikolaos

In Agios Nikolaos zijn verschillende duikscholen te vinden. Je kunt hier onder andere duiklessen volgen, maar ook je duikuitrusting huren voor wanneer je gaat duiken.

Het volgen van Nederlandse duiklessen

Geef je de voorkeur aan Nederlandse duikles? Dan kun je in Plakias prima terecht bij Dive Together Crete. De duikschool in deze plaats voorziet de duiklessen in de Nederlandse taal. Je kunt hiervoor zelfs al lessen volgen in Nederland en dan in Kreta je praktijkervaring opdoen.

Wat is een mooie plek om te duiken?

Een mooie plek om te duiken vind je op het strand van Vaï. Dit strand heeft een tropische uitstraling en is daarom een uitstekende plek om het water in te gaan. Omdat het een populaire plek is op Kreta kan het er wel erg druk zijn, maar dat hoeft de pret zeker niet te drukken!

Snorkelen

Is duiken een te intense ervaring voor je? Dan kun je er ook voor kiezen om te snorkelen. Vooral de noordkust van Kreta is geschikt om te snorkelen. Indien gewenst kun je hiervoor ook lessen volgen, zodat je weet hoe je het beste gebruik kunt maken van de vinnen en de snorkel.

Kortom, voldoende duik- en snorkelplezier op Kreta!

Have your say