Diverse bezienswaardigheden in Kreta

Diverse bezienswaardigheden in Kreta

Cultureel Kreta ontdekken

Wanneer je een vakantie boekt naar Kreta, dan kun je niet alleen genieten van zon, zee en strand. Dit Griekse eiland heeft namelijk veel meer te bieden. Kreta heeft een rijke historie en dat is dan ook terug te vinden in diverse bezienswaardigheden. Hier volgen een aantal bezienswaardigheden die je zeker bezocht moet hebben tijdens een vakantietrip naar Kreta. Ze zorgen ervoor dat je met een voldaan gevoel je vakantie viert.

De Samaria Kloof

Kreta telt ongeveer 50 kloven. De Samaria Kloof is een van de bekendste kloven op Kreta. Je kunt een wandeling maken door deze kloof, die wel 16 kilometer lang is. Wanneer je deze wandeling in een keer wilt afleggen, dan zul je hier zeker 4 tot 6 uur voor uit moeten trekken. Tijdens deze wandeltocht daal je totaal ongeveer 1.250 meter. Natuurlijk zijn stevige wandel- of bergschoenen hierbij erg belangrijk.

Vai

Vai is een beschermd natuurgebied op Kreta. Het is vooral bekend vanwege zijn unieke palmbos. Voorheen waren er veel natuurlijke palmbossen op Kreta te vinden, inmiddels is dit palmbos het laatste natuurlijke palmbos dat er nog is op Kreta. Vooral de Kretenzische dadelpalm speelt hier een centrale rol. Op deze plek is het ook prima mogelijk te genieten van de zon of diverse takken van watersport te beoefenen.

Starbeach Waterpark SONY DSC

Kreta is niet alleen snuiven aan diverse culturele bezienswaardigheden. Er is ook volop ruimte voor ontspanning op het eiland. Dit kan onder andere gedaan worden in Starbeach Waterpark. Er is volop ruimte voor waterplezier. Voor jongeren is het vooral ook een plek om uitgebreid te kunnen feesten. Starbeach Waterpark is vooral populair onder jongeren vanwege de grote hoeveelheid schuimparty’s die er jaarlijks worden gehouden.

Have your say