De top 5 culturele uitstapjes op Kreta

kreta knossos

De top 5 culturele uitstapjes op Kreta

Kreta is een bestemming waar je talloze culturele uitstapjes kunt maken. Wanneer je een liefhebber bent van cultuur en historie, dan zit je op Kreta prima op je plek.

Ben je op zoek naar culturele en historische uitstapjes op het Griekse eiland Kreta? Wij hebben hier een top 5 voor je samengesteld.

1. Opgravingen in Knossós

Knossós is vandaag de dag een van de meest geboekte excursies op Kreta. Heel vreemd is dat niet, want je kunt hier talloze opgravingen aanschouwen. Het paleis is de belangrijkste attractie op deze bijzondere plek.

2. Rondstruinen in het Archeologisch Museum van Heraklion

Wanneer je graag alles op een rustige manier wilt bekijken, dan kun je goed terecht in het Archeologisch Museum van Heraklion. Je kunt hier een schitterende collectie aan Minoïsche kunst vinden. Het museum zelf dateert uit 1883. Je kunt op een leuke wijze kennis maken met de geschiedenis van het land.

3. Een bezoek aan het Arkádi-klooster

Een ander cultureel uitstapje kun je maken naar het Arkádi-klooster. Het heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de strijd tussen de Turken en de Kretenzers. Bij het klooster is tevens een museum te vinden waar je veel iconen kunt vinden van dappere vrijheidsstrijders.

4. Het sfeervolle Chania

De meest sfeervolle plek op Kreta vind je in Chania. Vooral de Venetiaanse haven maakt het tot een absoluut cultureel hoogtepunt tijdens je vakantie.

5. Een opeenhoping van archeologische opgravingen

Last but not least zijn de archeologische opgravingen bij Gortys en Faestos. De opgravingen kun je het gehele jaar door bezoeken en zijn een aanrader wanneer je een liefhebber bent van archeologie.

Kortom, genoeg culturele hoogtepunten dus tijdens je vakantie in Griekenland op Kreta.

Have your say