Chania, de mooiste stad van Kreta

Chania, de mooiste stad van Kreta

Chania ligt in het westen van Kreta en is een schilderachtige stad. In de stad zijn nog veel Venetiaanse gebouwen te vinden. Chania wordt ook wel de mooiste stad van Kreta genoemd. Dit komt vanwege de grote hoeveelheid culturele gebouwen die er te vinden zijn. Veel oude gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. In verschillende oude gebouwen zijn nu bijvoorbeeld hotels, bars en winkels gevestigd.

De Venetiaanse haven en de markt

Wanneer je een vakantie boekt naar Chania, dan moet je zeker de Venetiaanse haven hebben bezocht. Het wordt ook wel één van de meest sfeervolle plekken van Kreta genoemd. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum. Deze is gevestigd in een Gotische kerk. Ook de markthal Dimotikí Agorá is een aanrader tijdens je vakantie in Chania. Op deze markt kun je vers fruit en vis kopen.

De natuur in Chania lefka ori chania

Wanneer je een liefhebber bent van de natuur, dan zit je in Chania uitstekend op je plek. Je treft hier namelijk de Lefka Ori met de Samariakloof aan. Ook de Imbroskloof en Agia Irinikloof kun je hier vinden. Diverse steile bergkloven komen uit op prachtige stranden. Chania staat bekend om zijn schitterende zandstranden. Je kunt er ook zomaar schildpadden tegenkomen die hun eieren aan het leggen zijn.

Uitgaansgelegenheden in Chania

Voor jonge mensen is er volop gelegenheid om uit te gaan. Aan de boulevard bij de haven zijn verschillende bars te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld terecht bij een pub, een discobar en cocktailbar. Maar dat zijn maar enkele van de talloze mogelijkheden om plezier te hebben in Chania. Wil je daarnaast eens iets anders proberen op het gebied van drinken? Bezoek dan eens een Grieks koffiehuis.

Have your say